Oesters met Champagne sabayonOesters en Champagne, het blijft een klassieker. Maar wat nu als je dat zoute niet zo lekker vindt? Probeer dan eens de Oester met Champagne sabayon. Ingrediënten:
Bereidingswijze: Open de oesters en doe het water in een kom. Zet een pan water op (voor de au-bain-marie). Doe de eidooiers in een grote kom en voeg hier het gefilterde vocht uit de oesters aan toe. Plaats de kom au-bain-marie op de pan en mix alles met een garde door elkaar totdat het mengsel gaat schuimen en wat lobbig wordt. Voeg dan de Champagne toe. Let er wel op dat het water van de au bain marie niet te warm wordt want dan gaan de eieren koken. Blijf kloppen en voeg ook nog de eetlepel crème fraîche toe. leg de oesters op de grilplaat en schep op alle oesters een beetje van de sabayon. Zet dit nu enkele minuten in de oven om te gratineren. Leg nu de oesters op een bord, doe hier wat schaafsel van de truffel bij en leg er wat zalmeitjes op.
Serveersuggestie: Door de sabayon kan er een wat rondere Champagne bij dit gerecht. Schenk hierbij bijvoorbeeld de Réserve van Petitjean Pienne.
Eet smakelijk! De Utrechtse oesterman [image;7;200|NL|noLink|nvt|Rene] |
|